ONKO OSAAVIA YRITYSKONSULTTEJA OLEMASSA?

Apua kun sitä tarvitset

”Olen keskustellut monien johtajien ja yrittäjien kanssa, jotka ovat kertoneet avoimesti, että he eivät luota konsultteihin – varsinkaan niihin, jotka jo ensimmäisellä tapaamisella kertovat pystyvänsä auttamaan ja ratkaisemaan yrityksen kaikki ongelmat”. 


Monella yrittäjällä ja toimitusjohtajalla on herännyt kysymys - miten konsultti voi auttaa minua ja yritystäni tunnin kahvittelutapaamisen perusteella ja tietää mitä tehdä ja miten kehittää yritystäni. 

Tämä kuulostaa liian hienolta ollakseen totta? ”En siis usko konsulttien lupauksiin!”

APUA ON TARJOLLA!

Iso osa yrittäjistä sanoo tarvitsevansa apua, mutta eivät tiedä tarkasti millaista apua tarvitsevat ja kehen voivat luottaa. Konsultteja kun on moneksi ja kaikki aikaisemmat kokemukset eivät ole välttämättä olleet hyviä!

Yrityskonsultointiin liittyen esitetään useasti kysymys – ”miten konsultti voi auttaa minua, kun ei edes tunne yritystämme läheskään niin hyvin kuin minä itse”. 

Joten ainoa rehellinen vastaus kysymykseen pitäisi olla - ”En pysty vielä auttamaan sinua, koska minulla ei ole tarpeeksi tietoa yrityksestäsi!”

Mitä hyvä ja asiansa osaavan konsultin pitäisi sanoa uudelle asiakkaalle? 

Hänen pitäisi kertoa avoimesti, että ei tunne yritystäsi vielä ja hänen on saatava lisää tietoa, jotta pystyy paremmin selvittämään yrityksen tilanteen ja löytämään ne pullonkaulat, jotka estävät asioiden virtausta ja etenemistä. Ja vasta tämän jälkeen on mahdollista kertoa ratkaisuista!

”Järkikin sanoo, että ennen kuin pystymme auttamaan, niin meidän tulee tutkia ja analysoida tarkasti yrityksesi tilanne – sillä tällä hetkellä me tiedämme paljon vähemmän kuin sinä. Mutta kartoituksen jälkeen tiedämme riittävästi, jotta voimme kertoa pystymmekö auttamaan yritystäsi! Me myös kerromme jos emme pysty auttamaan sinua!"

Valitessasi yrityskonsulttia selvitä ainakin seuraavia
  • Onko hänellä käytössään kartoitusmenetelmää, jolla selvittää yrityksesi tilanteen ja tarpeet?
  • Millaista teknologiaa hän käyttää, onko hänen tapansa toimia selkeä ja perustuu tutkittuun tietoon?
  • Onko hän dokumentoinut toimintamallinsa?
  • Millaisia onnistumisia ja tuloksia hänellä on?
  • Antaako hän takuun tekemisistään
     Hyvää konsulttia kannattaa kuunnella ja hän saattaa olla rahanarvoinen apu!


Tietoa kirjoittajasta:

Jari Taimela on toiminut puhdistusalalla vuodesta 1989 kehittäen laatu- ja johtamisjärjestelmiä, asiakaspalvelukonsepteja ja franchising-toimintamalleja, valmentanut ja kouluttanut niin palveluliikkeitä kuin kuntien ja kaupunkien organisaatioita. 

Vuoden 2023 alusta alkoi yhteistyö SSTL Puhtausala ry:n  kanssa - verkkovalmennukset Johdon ja esihenkilöiden valmennukset | SSTL Puhtausala ry  

Valmennusten lisäksi Jari on mukana kehittämässä ainutlaatuista ympäristöystävällistä kemikaalitonta puhdistusmenetelmää. 

Lisätietoa: +358 500 609 324 /jari.taimela@ltyoy.com





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?