MIKÄ TEKEE HYVÄSTÄ KAPELLIMESTARISTA HUIPUN?


Yrittäjä ja kapellimestari
Katselin muutama vuosi sitten Aamu Tv:n lähetystä (29.9.2017), jossa pohdittiin mikä tekee hyvästä kapellimestarista huipun ja miksi Suomesta tulee niin paljon huippu ammattilaisia alalle maailman laajuisestikin ajateltuna. Alkoi tuntua, että puhuttiin huippuyrittäjistä! 

Ajattelin, että nyt olisi hyvä hetki julkaista ajatuksiani blogissa - mitä yhteistä on huippukapellimestarilla ja yrittäjällä! 

YRITTÄJÄ ON KAPELLIMESTARI OMASSA YRITYKSESSÄÄN

Kapellimestari on kuin yrittäjä. Instrumentti on vain erilainen. 

Samat lainalaisuudet kuitenkin pätevät. Rakkaus ja intohimo musiikkiin, kiinnostus ja halua oppia. Olla läsnä, tehdä kaiken tosissaan, ei jättää puolitiehen. Tuntea instrumentit, soittimet, soittajat ja ohjata heitä henkilökohtaisesti. Halua kehittyä ja oppia – saada mahtavaa koulutusta. Olla valmis tekemään kovasti työtä ja sitoutua täydellisti.

Edellä mainitut ovat myös huippuyrittäjän ominaisuuksia. Molemmilla, niin kapellimestarilla kuin yrittäjällä, on taipumusta päästä flow tilaan, saavuttaa täydellinen ymmärrys ja yhteys orkesteriinsa, yritykseen, muusikoihin ja soittimiin, nuotteihin, työntekijöihin, asiakkaisiin, markkinoihin ja ylipäätään ihmisiin. Ajatella samaan aikaan yhdessä ilman sanoja, samassa tempossa ja saavuttaen yleisönsä!

Olen miettinyt, miksi Suomessa on niin paljon huippukapellimestareita, joilla karisma ja eleet puhuvat puolestaan. Voisiko heistä ottaa oppia, selvittää mitä he ovat tehneet saavuttaakseen huipputasonsa. 

HUIPPUYRITTÄJÄN KORKEAKOULU

Miten me yrittäjät voisimme tulla huipuiksi omalla alallamme? Olla parempia johtajia, kommunikoida ilman sanoja kuten huippukapellimestarit. Miten luomme yhteisen kielen,
tietämystä ja ymmärrystä muihin ihmisiin, laitteisiin, tietokoneisiin, asiakkaisiin, palveluun.


Mitä meidän on tehtävä saavuttaaksemme enemmän kuten huippukapellimestarit? Voisimmeko me yritysmaailmassa oppia heiltä lisää flow tilan luomisesta ja yleisön tavoittamisesta?

Onko yrittämisen korkeakoulu ja koulutus jotenkin erilaista ja onko asiat opittava kantapään kautta?
Ainakin yhden eron löysin – huippukapellimestareita valmistuu Sibelius-Akatemiasta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?