MITÄ HALUAN YRITTÄJÄNÄ?

Vapaus päättää omista asioistaan
”Jokaisella on oltava vapaus päättää mitä haluaa … kuitenkin niissä rajoissa, että ottaa huomioon mikä on yhteisen edun, tässä tapauksessa yrityksen edun mukaista”.

Ryhmän etu ajaa yksilön edun edelle. Tärkeintä on siis ryhmän – tässä tapauksessa – yrityksen ja henkilöstön etu. Kun yrityksellä menee hyvin, voi yksilökin menestyä!

Jos jokin asia tuntuu yrittäjälle vaikealta, mutta siitä olisi etua ryhmälle, niin se tulisi tehdä. Välillä meidän on pakko kohdata ikäviä ja vaikeita asioita. 

Esimerkiksi esimies ei halua itse tarttua työhön ja näyttää siten työntekijöilleen esimerkkiä. Tähän yrittäjän tulee puuttua ja saatava esimies ymmärtämään, mitä häneltä odotetaan ja miten hänen tulisi toimia. 

Yrittäjän voi olla vaikea ”pyytää” myynniltä lisää tuloksia tai hänen on vaikea sanoa työntekijälle, että tämän pitää noudattaa tarkemmin yrityksen tapaa toimia ja sääntöjä.

Edellä mainitut ovat "pieniä" asioita, jotka yrittäjän tulee kohdata ja joihin hänen tulee puuttua rakentavalla otteella. Tämä on yrittäjän oikeus ja velvollisuus. Yrittäjän, joka kantaa suurimman riskin, on tuotava avoimesti esille, mitä hän haluaa ja näkee tarpeelliseksi. Oltava riittävän rohkea!

Menestyvän yrittäjän on oltava valmis kohtaamaan asioita ja puuttumaan, tekemään niille jotakin - HETI kun huomaa, että nyt kaikki ei ole hyvin !

Yrittäjän tulee uskaltaa kertoa, mitä on tehtävä ja mikä on yrityksen parasta. Näin ei kuitenkaan läheskään aina tapahdu.

Yrittäjällä/johtajalla on valtava määrä asioita, joita hänen tulisi kohdata päivittäin. Kohtaamisella tarkoitan kykyä katsoa asioita silmiin ja sitä mitä todellisuudessa edessämme on. Näitä ovat mm. rahan riittävyys, myynnin tulokset, asiakkaiden tyytyväisyys, yhtiön kannattavuus, henkilöstön tyytyväisyys yritystä kohtaan, tilauskanta, yksittäisten työntekijöiden tekemiset ja tekemättä jättämiset. Joskus työtä ja vastuuta on yksinkertaisesti liikaa ja kyky kohdata ja puuttua asioihin heikkenee. Ja kun näin käy, niin yrittäjän riskit kasvavat.

”Elämäämme vaikuttaa kyky olla kohtaamatta tai olla näkemättä niitä asioita, jotka eivät ole mukavia tai ovat vaikeita kohdata. ”

Kykyyn kohdata vaikuttaa myös asioiden ja töiden määrä. Välillä kun työtä on paljon, niin on automaattisesti ”helpompi” jättää asioita näkemättä ja katsoa johonkin toiseen suuntaan. Ja kun tarpeeksi kauan katsoo toiseen suuntaan, niin näemme enää sen mitä haluamme nähdä. Ja se mitä näemme, ei välttämättä ole sitä mitä meidän tulisi nähdä. Yrittäminen vaatii rohkeutta ja kanttia puuttua asioihin! 
”Tutkimusten mukaan yleisin pelko, joka ihmisellä on, on pelko toista tai toisia ihmistä kohtaan. Tämä vaikuttaa myös osaltaan asioiden kohtaamisen.”

Näin ollen pystymme katsomaan helpommin positiivisia asioita ja olemaan katsomatta asioita, joiden hoitamisesta voisi olla meille lisää työtä tai vaivaa tai aiheuttaa hankaluuksia.

Lyhyesti sanottuna se mitä yrittäjä haluaa saavuttaa, on kiinni kyvystä kohdata ja katsoa asioita silmästä silmään ja tehdä sen perusteella oikeat ratkaisut ja teot. Pään laittaminen pensaaseen vain pahentaa asioita! 
”Se mitä näemme, määrittelee tekomme.  Jos emme näe jotakin, niin siihen on vaikea puuttua tai tehdä”.
Ryhmän hyvinvointi menee yksilön edelle. Joten yrittäjänä sinut tulee varmistaa, että asiat sujuvat sovitusti. Se mitä sinä haluat ja katsot tarpeelliseksi ohjaa yrityksen toimintaa.

Ammattitaitoinen yrittäjä ottaa myös apua vastaan ja kuuntelee työntekijöitään! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?