OLETKO SYNTYNYT YRITTÄJÄKSI?

SUPERYRITTÄJÄ

Sanonta ”yrittäjäksi synnytään” ei onneksi pidä täysin paikkansa, sillä jos niin olisi, meitä yrittäjiä ei olisi montaakaan.

Millaisia sitten ovat ne harvat ja onnelliset yrittäjäksi syntyneet. 

Onko heillä jokin erikoispiirre, joka tekee heistä superyrittäjän? Vai ovatko he ryhtyneet sattumalta yrittäjiksi?


Asiaa voisi lähestyä tarkkailemalla sekä yrittäjiä että työntekijöitä ja analysoimalla molempien menestystekijöitä. Voisin melkein lyödä vetoa, että menestyvä työntekijä ja menestyvä yrittäjä on veistetty lähes samasta puusta. Menestys vaatii samoja elementtejä, oli henkilö sitten varastomies, johtaja tai yrittäjä.

Kaikilla menestyjillä yhteinen nimittäjä on halu onnistua, tehdä sovitut asiat ja saada oikeita asioita aikaan. Tätä sisäistä halua, paloa, ”yrittäjyyttä” löytyy jokaiselta menestyjältä. Kun tähän lisätään vielä kyky kommunikoida, olla kiinnostunut, oman alan tekniset taidot ja osaaminen sekä ymmärrys siitä, että myydään kalliimmalla kuin ostetaan, niin ollaan jo pitkällä.

Ja tähänkö meidän pitäisi syntyä? Asiaa voisi lähestyä hieman toiselta näkökannalta! Voisiko meistä opettaa ja tehdä yrittäjiä?

Vastaus on KYLLÄ!

Yllämainittuja asioita, kuten myyntiä, markkinointia, taloushallintoa, johtamista voi oppia – joissakin tapauksissa jopa ulkoistaa. Yrittäjänkään ei tarvitse itse osata kaikkea. Ennemmin voidaan sanoa, että hänen tuleekin tietää edellä mainitut asiat ja osata organisoida ne oikein!

Mutta mikä erottaa työntekijästä yrittäjän? 

Yrittäjällä on oltava edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi tietynlainen asenne. Yrittäjän tulee kantaa vastuuta monista asioista oman työnsä ohella – ihmisistä, koneista, laitteista tai tiloista. Myös riskinsietokykyä on löydyttävä!

Joten suurin ero onkin asenteessa kantaa hieman enemmän ja laajemmin vastuuta. Joten mikäli sinulla on sisäinen palo työn tekemiseen, haluat tehdä työsi kunnolla, ottaa hieman enemmän vastuuta niin sinulla on edellytykset menestyä yrittäjänä ja ansaita enemmän!


Kommentit

  1. Kiitos tästä hyvästä kirjoituksesta yrittämiseen liittyen. Olen myös samaa mieltä, että yrittäjiä olisi harvassa jos yrittäjäksi synnytään. Monella luultavasti yrittäminen käy mielessä alan palkkatöissä mutta harva ottaa riskiä koska niin monta asiaa tulee yrittäjäksi alkamisen lisäksi eteen mietittäväksi, esimerkiksi kirjanpito. Yksi tuttavani Seinäjoella perusti yrityksen pitkän harkinnan jälkeen ja hän ainakin koki suureksi iloksi, että pystyi ulkoistamaan kirjanpidon tilitoimistolle. Tämän ansiosta hän pystyi keskittymään yrityksensä liiketoimintaan. https://www.kuortaneenkirjanpito.fi/tilitoimistopalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?