YRITTÄJÄLLÄKIN ON LUPA EPÄONNISTUA!


Tarvitatessa apua ja tukea
Meillä jokaisella on lupa epäonnistua. Epäonnistuminen on inhimillistä. Useasti kuitenkin epäonnistumista hävetään, vaikka itseasiassa niistä voi ja pitää oppia.

Yritystoiminta on kuin pitkä tie - välillä valitsemme väärän polun tai sivutien, joka ei johda mihinkään, polun joka hidastaa yrityksen toimintaa tai saamme kiviä rattaisiin. Toisaalta yritystoiminta voi olla kannustavaa ja opettavaista,  tuottavan tien kulkemista, joka levenee ja kasvaa mitä pidemmälle etenemme.

Miksi yksi menestyy paremmin kuin toinen!

Olen omakohtaisesti huomannut, että menestyksen takana on aina enemmän oikeita tekemisiä kuin vääriä. Toisin sanoen, kun teet enemmän oikeita asioita ja vähemmän vääriä, niin saat aikaan tuloksia ja menestystä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on käytännössä vaikeaa!

”Mistä sitten tietää mikä on väärä ja mikä oikea tekeminen?”

Väärän tekemisen tunnistat siitä, että se ei johda sinne, mihin haluat kulkea. Ja toisaalta oikea tekeminen johtaa asteittain sinne minne olet kulkemassa.  Oikean ja väärän arviointi ei kuitenkaan aina ole niin helppoa. Yrittäjä on usein kiinni omassa yrityksessään ja työssään, eikä näe metsää puilta. Tästä syystä hän saattaa tarvita ulkopuolista asiantuntijaa, joka ikään kuin ulkopuolisin silmin pystyy näkemään tarkemmin – tässä tapauksessa sen, mikä on oikea tekeminen yrityksesi kannalta. 

Uskallatko pyytää apua ja jakaa vastuuta?

Avun pyytäminen ei ole heikkoutta, vaan viisautta ja rohkeutta. Yksin toimiessa asian näkee ja kokee tietyllä tavalla. Välillä ulkopuolinen asiantuntija näkee asiat suoremmin ja hänen työkalupakistaan löytyy uusia työkaluja, joilla monimutkaiseltakin tuntuva vyyhti aukeaa helpommin ja nopeammin.

Ulkopuolisen neuvonantajan, konsultin käyttö on delegoimista – silloin nimittäin ulkoistat tiettyjä yrityksesi toiminnan kannalta tärkeitä prosesseja ja toimintoja tai niiden vaiheita.

Yrittäjyyden ei tarvitse olla yksin yrittämistä, vaan sitäkin voit tehdä yhdessä muiden saman mielisten ihmisten kanssa ilman, että menettää oman vapautensa päättää asioistaan.

Avun pyytäminen ja vastuun jakaminen ovat menestyksekkään yritystoiminnan kannalta elintärkeitä. Meistä kukaan, kun ei tiedä ja osaa kaikkea kaikesta!

Yrittäjälläkin on siis lupa epäonnistua, mutta toimimalla oikein, pyytämällä apua riittävän ajoissa ja jakamalla vastuuta on mahdollista välttää pahimmat sudenkuopat ja onnistua entistä paremmin.


https://businezzone.mailchimpsites.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?