UUSIA YRITTÄMISEN MUOTOJA, JOISSA ET KANNA VASTUUTA YKSIN!

Konsultointipalvelut, koulutuspalvelut
Oletko koskaan ajatellut millaista elämäsi olisi itsenäisenä yrittäjänä?

Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan yrittäjyys ei ole toivelistan kärkipäässä. Mieti omalta osaltasi mikä yrittäjyydessä mietityttää? 

Olet ehkä nähnyt ympärilläsi epäonnistuneita yrittäjiä, jotka yrittävät yötä päivää saada kokoon palkkarahat, maksaa verot ja muut viranomaisvelvoitteet. Olet ehkä nähnyt yrittäjiä, joilla ei ole tietoakaan lomista tai yhteisestä ajasta perheensä kanssa. Niin tai näin – ikäviä kertomuksia ja kokemuksia on paljon. 


Toisaalta hieman mietittyäsi löydät varmasti yrittäjyyteen liittyviä menestystarinoita. Onnellisiakin yrittäjiä on! Heitä, joilla on yrittäjätoiminnan myötä jäänyt rahaa tilille, maksut maksetaan ajallaan, lomat pidetään ja oma palkkakin on parempi kuin palkkatyössä.


Menestyviä yrittäjiä yhdistävät tietyt menestystekijät. Yrittäjäksi ei synnytä, vaan meistä jokaisesta voi tulla menestyvä itsenäinen yrittäjä.


Mietin voisiko yrittämisen harjoitteleminen lisätä menestyvien yrittäjien määrää? Harkittaisiinko yrittäjäksi ryhtymistä useammin, jos olisi mahdollista jakaa riskiä ja epäonnistumiset eivät johtaisi niin dramaattisiin seurauksiin, kuten konkurssiin? 

Voiko yrittäjyyttä harjoitella?


Yrittämisen muoto on muuttunut vuosien aikana. On perinteistä yrittäjyyttä, sitten rantautui franchising-yrittäjyys, nyt kevytyrittäjyys ja uusimpana kuulin osuuskuntayrittäjyydestä. Hienoa, että vaihtoehtojen määrä kasvaa. 


Uudet kevyemmät vaihtoehdot ovat tervetulleita, koska niitä on mahdollista toteuttaa osa-aikaisesti ja jopa harjoitella yrittämistä. Enää ei tarvitse olla kokopäiväyrittäjä ja laittaa muniaan samaan koriin. Nyt yrittäjyys voi olla lisäansioiden lähde.
 

Itse olen päässyt aitiopaikalta kuulemaan monia ammattilaisia, jotka liputtavat yrittäjyyden harjoittelun puolesta. Ensin kuuntelin heitä hieman varauksella, mutta nyt ajatukseni ovat muuttuneet. Oivalsin, että kehittämällä toimivan yrittäjyyden polun, ohjautuu uusia henkilöitä yrittämisen maailmaan. Ja mikä parempi, riskit ovat tuolloin paljon pienemmät kuin perinteisessä yrittämisessä.

Yrittäjän ei tarvitse osata ja tehdä kaikkea itse! 


Oletko koskaan ajatellut, että yrittäminenkin voisi olla mukavaa, jos asiakkaita olisi sopivasti, rahaa riittäisi laskujen maksuun, oma palkka olisi parempi ja joku toinen huolehtisi yrittämiseen liittyvistä rutiineista edes osittain. Hyvä puoli kevyemmissä yrittämisen vaihtoehdoissa on myös, että ei tarvitse osata tehdä kaikkea itse, vaan voi ulkoistaa monia yrittämiseen liittyviä velvollisuuksia ja rutiineja.  

Maailma muuttuu – samoin yrittäjyyskin!


Ihmiset muuttuvat, markkinat muuttuvat, yrittäjyys muuttuu – uusia tekemisen muotoja ja vaihtoehtoja tulee varmasti jatkossakin. Otetaan ne ilolla vastaan!


Kommentit

  1. Erilaiset yrittämisen muodot kyllä mahdollistavat liiketoiminnan harjoittamista monenlaisille ihmisille, jotka eivät yrittäjiksi muuten lähtisi. Poika teki aikoinaan valokuvauskeikkoja osuuskuntayrittäjänä, ja itseä on alkanut kiinnostaa kevytyrittäjyys, ihan noin vain sivutyönä omia käsitöitä myymällä, esim tällaisen alustan kautta:

    https://floy.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?