ONKO EPÄNORMAALI UUSI NORMAALI?


Pysähdyin viime viikolla pohtimaan, olemmeko yli 30 vuotta kestäneen yrittäjäurani aikana kohdanneet enemmän epänormaalia kuin normaalia!

On ollut tietysti nousukautta ja hienoja hetkiä, mutta myös talouden laskusuhdannetta, lamaa, konkurssiaaltoa, pankkikriisiä, uusia veroja, luottotappioita, epätervettä kilpailua, vaikeuksia löytää maksavia asiakkaita tai osaavia työntekijöitä, saada raha riittämään laskuihin – puhumattakaan muista henkilökohtaisista, meitä pieniä- ja keskisuuria yrittäjiä haastavista, omaan vapaa aikaan ja tuloihin liittyvistä kysymyksistä.

Jotenkin tuntuu, että suuremmassa mittakaavassa aina on tapahtumassa jotakin, joka poikkeaa normaalista ja johon meidän on vaikea, miltei mahdoton vaikuttaa.

 

Korona on ”testi” muiden joukossa

Voisi ajatella, että yrittäjää koetellaan ja testataan monella eri tavoin. Tärkein ja kovin testeistä on tosielämässä selviytyminen. Ennen Koronaa on ollut ja tulee uusia testejä, joiden kautta mitataan meitä ja kykyämme selviytyä.

Ne, jotka läpäisevät testin, jatkavat. Mittareina ovat yrityksen liikevaihdon kehitys, asiakkaiden tyytyväisyys, tehokkuus, kannattavuus ja kate. Sanat selviytyminen ja jatkuvuus nousevat siis kaiken yläpuolelle.

Herääkin kysymys, vaatiiko yrittämisen uusi normaali, jotakin uutta ja ihmeellistä. Miten meidän tulisi rakentaa yritystoimintaa uudessa normaalissa tilanteessa?

 

Onko yrittämisen uusi normaali tullut jäädäkseen?

Sanoisin kyllä! On muutettava omaa asennoitumista ja päästettävä irti vanhasta normaalista.

Uusi aika vaatii uusia ratkaisuja ja työkaluja, jotka kaikki perustuvat omaan asenteeseemme. Emme voi jäädä tuleen makaamaan ja valittamaan, vaan on taisteltava. Kukaan muu, kuin me itse, ei meitä auta! Valtiovalta tukee ja elvyttää, mutta ei tee asioita puolestamme.

Tarvitaan enemmän osaamista, työkaluja ja ratkaisuja – oikeita tekoja ja yhteistyötä.


Ratkaisu on kehittää ja menestyä!

Jos koet, että oma aikasi tai tietotaito eivät riitä, päivittäiset rutiinit vievät liikaa huomiota ja energiaa, kehittämiseen ei ole aikaa, niin pysy silti vahvana ja päättäväisenä. Ota vastaan apua ja kuuntele asiantuntijoita.

Vastaisku on virittää henkilöstö ja yritys sellaiseen iskuun, että sitä ei edes uusi normaali kaada. Älä siis anna periksi ja negatiivisten uutisten vaikuttaa toimintaasi. Me olemme juuri sitä mitä ajattelemme, niin hyvässä kuin pahassa.

Kehitä yritystoimintaa, opi löytämään keinoja saada pienemmästä liikevaihdosta enemmän katetta, keskity positiivisiin asioihin, katso yrityksesi ulkopuolelle, tee yhteistyötä, verkostoidu. Tee työsi niin hyvin kuin mahdollista. Ole aktiivinen.

Ratkaisu on kehittää yrityksesi sellaiseen kuntoon, että sitä eivät tulevat testit ja myrskyt kaada. Näin voit elää ja yrittää turvallisemmin uudessa normaalissa.

Helppoa se ei tule olemaan, mutta kannattaa todellakin yrittää!

https://businezzone.mailchimpsites.com/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?