RIITTÄÄKÖ PELKKÄ TYÖAJANOHJAUS VAI TARVITSETKO TOIMINNANOHJAUSTA?

TYÖNOHJAUKSEN JA TOIMINNANOHJAUKSEN EROT

Työajan seurantaohjelmissa on monia etuja. Työtuntien kerääminen helpottuu, vähennät inhimillisiä virheitä ja helpotat palkanlaskentaa. Tiedät onko työkohteessa käyty tai työaika ylittynyt. Läpinäkyvyys ja reaaliaikaisuus mahdollistavat nopean reagoinnin. Kaikki työt tulevat laskutetuksi. 

Useat toiminnanohjausjärjestelmät sisältävä työajanohjauksen lisäksi lisää hyödyllisiä ominaisuuksia, joita työajanseurantaohjelmista puuttuu. 

Nimensä mukaisesti työajanohjaus ohjaa työaikaan liittyviä töitä ja toiminnanohjaus edellisten lisäksi yrityksen liiketoimintaan liittyviä.

 

Miksi valita sovellus, joka ratkaisee vain osan tarpeista?

Ostajan tulee selvittää ensin omat tarpeensa ja miettiä muuttuvatko tai kasvavatko ne tulevaisuudessa. Työajanohjaus kattaa nimittäin tietyt yrityksen tarpeet eikä ole yhtä helposti laajennettavissa kuin toiminnanohjaus. 

Usein molempia sovelluksia – työajanohjausta ja toiminnanohjausta – myydään samoilla argumenteilla. Tällöin asiakas saattaa tietämättään valita edullisemman vaihtoehdon, joka yleensä on ominaisuuksiltaan suppeampi ja edullisempi työajanohjaus. 

Mielestäni ei ole reilua, että kaksi erilaista tuotetta laitetaan samaan pakettiin. Myyjän vastuu on kertoa asiakkaalle avoimesti sovellusten eroista ja auttaa löytämään asiakkaalle paras mahdollinen ratkaisu, vaikka saattaisi menettää kaupan kilpailijalle.

 

Työajanohjaus voi viedä voiton hinnassa, mutta ei ominaisuuksissa!

Hyvä toiminnanohjausjärjestelmä on yksinkertainen ja helppo käyttää eikä sisällä asiakkaalle turhia ominaisuuksia. Liikkuvan työn ohjaukseen tarvitaan mobiilinäkymä. 

Toiminnanohjauksen tärkeitä ominaisuuksia on varmistaa, muistuttaa, hälyttää ja ohjata. Tarvittava tieto on keskitetysti yhdestä paikkaa löydettävissä, ohjattavissa ja käytettävissä sitä tarvitseville. 

Keskeistä on myös reaaliaikaisen kommunikaation ja tiedonkulun tehostaminen ja varmistaminen. Toimiva järjestelmä mataloittaa kynnystä antaa ja vastaanottaa tietoa, vähentää turhaa työtä, unohduksia  ja virheitä.

 

Töiden resurssointi, tehokas työtilaus ja laskutusprosessi

Hyödyllinen ominaisuus on myös henkilöstön resurssointi ja ohjaaminen. Näet vapaat henkilöstöresurssit ja voit kohdentaa niitä sopimustöihin ja keikkoihin, suunnitella työvuorot ja täyttää miehittämättömät kohteet. Esimies voi seurata töiden tekemistä ja reagoida nopeasti.

Laskutusprosessin automatisoiminen ja varastonhallinta vähentävät manuaalisen työn minimiin. Työt tulevat tehdyksi ja laskutetuksi sekä voidaan ohjata helposti palkanlaskentaan tai integroida taloushallinnon järjestelmiin hyödyntäen rajapintoja. 


Kannattavuuden seuranta ja nopea reagointi 

Oikea toiminnanohjausjärjestelmä auttaa löytämään poikkeamat ja piilokulut. Mahdollisuus reagoida nopeasti ja täsmällisesti kasvavat. Vaikuttamalla kohdekohtaiseen kannattavuuteen kasvatat tulosta ja varmistat yritystoiminnan jatkuvuutta. 

Monipuoliset ja reaaliaikaiset raportit antavat tietoa liiketoiminnan johtamiseen. Asiakastyytyväisyys kasvaa, saat lisää kannattavia asiakkaita unohtamatta laatua ja liiketoiminnan kannattavuutta!

Lyhyesti sanottuna yrityksen tilanteeseen soveltuva toiminnanohjausjärjestelmä maksaa itse itsensä nopeasti takaisin. Se vapauttaa resursseja, säästää henkilöstöä, vapauttaa esimiesten aikaa ja vaikuttaa tekniseen ja palvelulliseen laatuun.

 

Itse olen ollut monissa toiminnanohjausta vaativissa projekteissa mukana ja nähnyt, että parhaimmillaan toiminnanohjaus on tuloksentekokone tai pahimmillaan pelkkä kulu! Tästä syystä kannattaa kartoittaa tarkasti mitä itse haluaa nyt ja tulevaisuudessa – onko työnohjaus riittävä vai tarvitsetko oikeaa toiminnanohjausta?

 

https://businezzone.mailchimpsites.com/

Kommentit

  1. Tuo laskutusprosessin automatisoiminen tuntuisi hyvältä ratkaisulta omassa yrityksessäni. Siivousalalla pyrimme toki aina tehokkuuteen ja toiminnanohjaus voisi olla yksi tapa säästää henkilöstökuluissa. Palvelujen laadusta haluan kuitenkin pitää aina tarkan huolen.
    Törmäsin tietoa etsiessäni tällaiseen palveluun: https://www.atop.fi/ohjelmistot/atop-siivous/toiminnanohjaus

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä koosteesta. Etsin sellaista yrityksen kunnossapitojärejstelmää, johon voisi yhdistää myös taloushallintoa, laskutusta, automaatiota, tuotantoa, kaukovalvontaa, verkonvalvontaa, työajanseurantaa ja raportointia. Löysin tällaisen, joka vaikuttaa äkkiseltään tarpeisiimme sopivalta:
    https://www.vitec-alma.com/tuotteet/maintalma-ja-eam-ratkaisut/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Helppokäyttöinen toiminnanohjaus on tärkeä osa liiketoimintaa. Hienoa, että olet löytänyt tarpeisiinne sopivan. Itse olen tutustunut ja päätynyt www.allteq.fi, joka soveltuu hyvin liikkuvan työn (esimerkiksi palvelualat) ohjaukseen ja yritysten avainprosessien hoitamiseen. Mikäli haluat lisää tietoa kyseisestä järjestelmästä, niin kerron mielelläni omista kokemuksistani.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?