ITSENÄISYYS ON VOIMAA (nro 2.)


Itsenäinen ihminen perustaa mielestäni näkemyksensä myös järkeen, ei pelkkään tunteeseen. Hän on  sisäisesti itsenäinen. Hän ei niele pureskelematta. Jos hän kyseenalaistaa, hän selvittää ensin taustat ja sen jälkeen tekee johtopäätökset. Hän näkee väärän vääräksi, sanoi kuka, mitä tahansa. Hän ei kulje sokeasti ja ajattelematta laput silmillään. Hän selvittää ja punnitsee tosiasiat. Hän ei seuraa yleistä mielipidettä, jos hänen näkemyksensä perustellusti ja analyyttisesti poikkeavat niistä. Hän on valmis muuttamaan tarvittaessa omia näkemyksiään. Tätä kutsutaan myös vapaudeksi olla rohkeasti oma itsensä. 


On etuoikeus olla itsenäinen yrittäjä

Meillä yrittäjille itsenäisyys on vapautta päättää omista ja yrityksen asioista. Itsenäisyys on positiivinen voima, motivaattori, joka ajaa eteenpäin. Ilman itsenäisyyttä yrittäminen ei olisi yrittäjyyttä.

Itsenäisyyteen, kuten vapauteen liittyvät vastuu, oikeudenmukaisuus ja moraali. Todellinen vapaus on viisautta nähdä ja kohdata asiat, totuus sellaisena kuin se on ja toimia oikein, välittämättä vastaväitteistä.

 
Kysymys: Voiko itsenäisessä maassa olla kansalaisia, jotka eivät ole itsenäisiä?

Olen miettinyt aihetta useastikin. Uskallammeko kertoa mielipiteemme vapaasti ilman pelkoa, mitä muut ajattelevat? En vastaa kysymykseen. Voit itse päättää, miten asiat ovat.

Voimmeko oikeasti olla itsenäisiä ja vapaita, jos muodostamme kantamme tutkimatta asiaa, emmekä selvitä asioiden todellista tilaa? Suosittelen tekemään niin, jotta henkilökohtainen itsenäisyytemme perustuu tosiasioihin.

Ajattele vaikka asiakasta, jonka mielestä kaikki käytettyjen autojen myyjät ovat huijareita ja juristit epäluotettavia. Totuus on varmasti aivan toisenlainen, oli yleinen mielipide, mitä tahansa.

”Tällä blogikirjoituksella en pyri väittämään, että yleinen ja julkinen mielipide olisivat väärässä, päinvastoin. Se voi olla aivan yhtä paljon oikeassa tai väärässä, kuin muut näkemykset”.

 

Vääränlaista vapautta on haukkua silloin, kun pyydetään haukkumaan.

Sanottavansa saa sanoa, haukkuakin, varsinkin, kun se perustuu analyyttiseen totuuteen – ei huhuihin ja disinformaatioon. Selvittämällä asioiden oikean laidan, voi itse seistä 110 % sanojensa takana, ilman pelkoa. Totuutta ei saa pelätä. Joskus katsominenkin tekee kipeää, sillä totuus voi satuttaa tai olla liian uskomatonta.

Suomessa on hienoa olla itsemääräävä, ei tarvitse hyväksyä asioita, joista on perustellusti eri mieltä. On kuitenkin muistettava, että on esitettävä näkökantansa oikeudenmukaisesti ja eettisesti. Ei vihalla ja paatoksella. Totuutta ei saa vääristää, eikä syyllistää erilaisen näkemyksen omaavia.

Toisin sanoen, sinulla on ja pitääkin olla itsemääräävyys omaan itseesi, ajatuksiisi ja tekoihisi – varsinkin silloin, kuin olet oikeasti katsonut ympärillesi ja perustat näkemyksesi faktoihin.

 

Itsenäisyys yhdistää voimamme

Olemme nyt uusien haasteiden edessä, tilanteessa, jossa meidän on selvitettävä, mikä on totta ja mikä ei. Ei riitä, että luulemme tai oletamme. Meistä jokaisen tulee kantaa faktantarkastajan vastuullinen rooli, liittyi aihe sitten yritystoimintaa tai johonkin muuhun.

Yritysmaailmassa pärjää parhaiten se, joka ei oleta, vaan toimii tosiasioiden perusteella.

Meidän yrittäjien, Suomalaisten on yhdistettävä voimamme – ei väitellä keskenämme mielipiteistä, vaan selvitetään, mikä on totta –ja puhalletaan yhteen hiileen.

Rauhaa, Rakkautta ja Vapautta Sinulle, Minulle, Suomelle ja koko Maailmalle!

 https://businezzone.mailchimp.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?