OPI POIS VANHASTA - OPTIMOI

Vanhasta pois oppiminen on tärkeä askel matkalla kohti tehokkuutta. Tämä tapahtuu saamalla oikeaa tietoa ja teoriaa sekä harjoittelemalla hyvässä valmennuksessa. 

Kehittämällä osaamistaan voi vaikuttaa omiin vakiintuneisiin, lähes automaattisiksi muuttuneihin toimintamalleihin. Pystymme muuttamaan ajatuksiamme ja ottamaan uusia ideoita ja työkaluja vastaan, vasta kun näemme käytännössä niiden edut ja hyödyt.  

”Ennen kuin opit uutta, niin on opittava pois vanhasta!”

 

TEHOKKUUDEN LASKENTAKAAVA

Voit myös suhtautua tehokkuuteen ”tieteellisemmin” ja seurata toiminnan kehittymistä seuraavan kaavan avulla.

TUOTETTU ENERGIA

-------------------------------------   x  100

SYNTYNYT ENERGIA


Voimme laskea menetelmän, työkalun tai prosessin hyötysuhteen, jakamalla tuotetun energian syntyneellä energialla ja kertomalla sen sadalla (100).

Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, kuinka paljon työtä ja energiaa voimme säästää kehittämällä prosessia.

Yllä olevalla kaavalla lasketaan esimerkiksi erilaisten lämmöntuotantoon tarkoitettujen järjestelmien eroja, kuten sähkölämmitys/öljylämmitys tai vesi-ilma-lämpöpumppu/öljylämmitys.

Samalla kaavalla voit myös laskea työhön liittyviä hyötysuhteita, kuten eri asiakaspalveluprosessien tai markkinointimenetelmien välisiä eroja.

Esimerkki:

Tuotettu energia: teet työtä 100 h (tuntia)

Syntynyt energia: valmistuu 10.000 m2 valmista lattiapintaa.

Kaava: 100/10000x100=1

Tehokkuuslukuja eri menetelmien ja prosessien välillä voit vertailla aiemmin saavutettuihin vastaaviin tuloksiin tekemällä laskentataulukkoja.

Esimerkki:

Vastaavasti 120 h työtä ja 9000 m2 valmista lattiapintaa antaa tehokkuusluvuksi 1,333, joka on heikompi, kuin yllä oleva 1. 

Perussääntö: saavuttaaksesi paremman tehokkuusluvun, on jotakin tehtävä eri tavoin, muutettava toimintaa. Mitä lähemmäs nollaa (0) pääset, sitä tehokkaampaa on toimintasi.

 

OPTIMOITU PUHDISTUSMENETELMÄ


Kerron seuraavaksi esimerkin puhtaus- ja hygienia-alalta, joka on hyvinkin perinteinen ja konservatiivinen ala.

Vuosikymmeniä pintojen puhdistaminen on perustunut kemikaalien käyttöön. Yleinen ajatus siivousalalla onkin, että saadaksemme pinnat puhtaaksi tarvitaan vettä, lämpöä, kemikaaleja ja paljon käsityötä. Kemikaalien tehtävänä on irrottaa likaa ja sitoa se veteen. Tästä syystä vettä joudutaan useasti käyttämään runsaasti.

Yli vuosi sitten sain mahdollisuuden tutustua kemikaalittomaan siivoukseen, joka tuotetaan kuivahöyrymenetelmällä. Kuivahöyry syntyy 180 asteen lämpötilassa ja 9 baarin paineessa, jolloin se rikkoo veden pintajännityksen, tunkeutuu pinnan huokosiin, pilkkoo ja irrottaa lian sekä nostaa sen mikrokuitupyyhkeeseen.

Verrattuna perinteisiin puhdistusmenetelmiin optimoitu HYGISAFE BUSINESS kuivahöyrymenetelmä on nopeampi, tehokkaampi ja edullisempi. Etuja ovat lyhyempi työaika, vähemmän vettä, ei kemikaaleja, vähemmän raskasta käsityötä, hyvä ergonomia, turvallinen pinnoille ja ihmisille, parempi lopputulos, parempi laatu, vähemmän muovijätettä, ympäristöystävällisyys, kustannustehokkuus.

https://www.hygisafe.fi/


Vertailulaskelma

Teimme vertailulaskelman saniteetti- ja pesutilojen osalta perinteisen siivouksen ja HYGISAFE BUSINESS kuivahöyrymenetelmän välillä.

Esimerkki:

Perinteinen: 3/6 x 100 = 50

Kuivahöyrymenetelmä: 2/6 x 100 = 33,33

Ero: Kuivahöyrymenetelmä 34 % nopeampi

Laskemalla hyötysuhteita erilaisten toimintamallien ja prosessien välillä, pystyt perustelemaan itsellesi ja kohdehenkilöille todelliset edut. Et enää toimi "mutu" tuntuman varassa, vaan pystyt analyyttisesti tekemään päätöksiä todellisten faktojen perusteella.

 Mieti, miten voisit hyödyntää tehokkuusajattelua omassa liiketoiminnassasi?

https://businezzone.mailchimpsites.com/

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?