PUHDAS TULEVAISUUS


EU säätää uusia ympäristöpoliittisia tavoitteita ja lakeja. Valtiot asettavat päästötavoitteita, joita yritysten ja organisaatioiden tulee noudattaa.

Yhtälössä on kuitenkin ISO MUTTA - Miten ja millä keinoilla PUHDAS TULEVAISUUS saavutetaan? Miten asetetut tavoitteet ovat ylipäätään mahdollista toteuttaa vaaditussa aikataulussa?


KEMIKAALIEN JA MUOVIJÄTTEEN VIRTA KASVAA

Todellisten ratkaisujen puute hidastaa EKO tavoitteiden saavuttamista. 

Yritykset, kuten siivousliikkeet, ravintolat, kuntosalit, terveydenhuolto, elintarvikemyymälät ja teollisuus, kunnat ja kaupungit - kotitalouksista puhumatta - kuluttavat vuosittain valtavia määriä kemikaaleja, vettä ja energiaa. Syntyy pakkaus- ja muovijätettä. 

"Oletko ajatellut paljonko jätevettä valuu viemäreihin, jäteveden puhdistamoihin? Paljonko tarvitaan vettä kemikaalien neutraloimiseen? Miksi mikromuovien ja muovijätteen määrä kasvaa merissä?". 

Kemikaalien ja muovijätteen virta on valtava ja suuntana luonto. Onneksi EU on reagoinut asiaan. Uusi kemikaalilainsäädäntö vaikuttaa jo nyt siivoukseen ja pintojen puhdistukseen, astioiden- ja pyykinpesuun. Moni tutuista ja tunnetuista kemikaalivalmisteista ei ole saanut myyntilupaa EU:ssa. 


ONKO NÄKYMÄTÖN LIKA VALLANNUT KIINTEISTÖMME?

LIKA JA JÄÄMÄT KASVATTAVAT TYÖMÄÄRÄÄ JA KUORMITTAVAT

"Pinnat ovat huokoisia ja niihin jää kemikaalijäämiä. Siivouspyyhe/moppi puhdistaa pintaa, ei huokosia. Lika pyörii pinnoilla. Huokosiin kiinnittyy lisää jäämiä. Lika kerrostuu ja pinttyy".

Tämä näkymätön jäämä pinnoilla, biofilmi, toimii bakteerien ja virusten kasvualustana sekä aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä. 

Jos perinteinen toimisi, olisiko meillä ongelmia kemikaalijäämistä, saati kasvavaa ympäristö-ongelmaa?


MITÄ TAPAHTUU, KUN BIOFILMISTÄ PÄÄSEE EROON?

"Lyhyesti sanottuna lika kiinnittyy hitaammin, jolloin pintojen likaantuminen hidastuu". 

SYVÄPUHTAAT pinnat ovat nopeampi puhdistaa/siivota ja ne pysyvät pidempään puhtaita. Suursiivoustarve vähenee tai poistuu. Laadukas lopputulos on saavutettavissa hyödyntäen kevyempiä menetelmiä.

Lika on hyvä työnantaja, joka teettää paljon työtä. Sen vaikutus kokonaistyöaikaan on merkittävä. 

Poistamalla biofilmin, muutat yhtälön suuntaa, jossa lopputuloksena henkilöstön ja ympäristön kuormitus kevenevät. Säästät aikaa ja vaivaa.


PUHDAS TULEVAISUUS PIENENTÄÄ KEMIKAALI- JA JÄTEVIRTAA

"Mitä vähemmän haitallisia kemikaaleja, vähemmän päästöjä, pienempi energian kulutus, vähemmän muovijätettä - sitä puhtaampi tulevaisuus".   

Olemme vuosia kehittäneet ja testanneet puhdistusmenetelmää (kokonaisuutta), jossa kemikaalien käyttö on vähentynyt yli 90 %. Astioiden koneellisessa pesussa onnistuimme vähentämään kemikaalien ja kirkasteiden määrää jopa 95 %. Pyykinpesussa moni asiakkaistamme on luopunut pesuaineiden käytöstä. 

PUHDAS TULEVAISUUS sisältää helppokäyttöisiä ja tehokkaita työkaluja, joilla on vaikutus ihmisten terveyteen ja luonnon hyvinvointiin - kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

Haluatko selvittää, mistä on kyse? 


----------

Tietoa kirjoittajasta:

Jari Taimela on toiminut puhdistusalalla vuodesta 1989 kehittäen laatu- ja johtamisjärjestelmiä, asiakaspalvelukonsepteja ja franchising-toimintamalleja, valmentanut ja kouluttanut niin palveluliikkeitä kuin kuntien ja kaupunkien organisaatioita. 

Vuoden 2023 alusta alkoi yhteistyö SSTL Puhtausala ry:n  kanssa - verkkovalmennukset Johdon ja esihenkilöiden valmennukset | SSTL Puhtausala ry  

Valmennusten lisäksi Jari on mukana kehittämässä ainutlaatuista ympäristöystävällistä, lähes kemikaalitonta puhdistusmenetelmää. 

Lisätietoa: +358 500 609 324 /jari.taimela@ltyoy.com



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?