REAGOIMALLA NOPEASTI VÄLTYT YLLÄTYKSILTÄ


"Jos et näe poikkeamia ja ongelmia, niin et pysty puuttumaan niihin"
Kuulostaako liian yksinkertaiselta ja helpolta? 

Valitettavan usein tämä hiipivä vaara aktivoituu tietämättämme ja syö huomaamatta yrityksen energiaa ja varoja. Tilanne saattaa eskaloitua hitaasti vuosien aikana – yrityksen maksuvalmius heikkenee ja laskuja jää maksamatta. Tämä huomataan usein jälkijunassa. menettämiäsi rahoja et saa enää takaisin!



Reagoimalla poikkeamiin nopeasti – reaaliaikaisesti – pystytään puuttumaan ns. tulossyöppöihin ja varmistamaan tuottava liiketoiminta.

Reaaliaikainen seuranta ja nopea reagointi eivät nimittäin ole mahdollista, jos et tiedä riittävän varmasti missä mennään. Tuloksellisen liiketoiminnan varmistat tietämällä enemmän! 

Poikkeamia löytää seuraamalla liiketoiminnan eri osa-alueita ja saavutettuja tuloksia. 

Hyödyntämällä toiminnanohjausjärjestelmää pystyy löytämään poikkeamia ja tulosyöppöjä nopeasti. Toiminnanohjaus on johtamisen keskeinen työkalu ja apuväline, jonka avulla prosesseja tehostetaan. Itse olen saanut hyviä tuloksia https://allteq.fi/.


ENEMMÄN TUOTTOA SAMASTA LIIKEVAIHDOSTA

”Prosesseja voit verrata veden virtaukseen. Mitä esteettömämmin ja sujuvammin joki virtaa, niin sitä nopeammin järven pinta nousee”.

Yrityksen toiminta perustuu myös virtauksiin. Löytämällä epävarmuustekijät ennen kuin niistä muodostuu todellista haittaa – poistamalla esteet ja tukokset – kasvatat yrityksesi sisäisten ja ulkoisten virtausten voimaa ja teet kannattavampaa liiketoimintaa, enemmän tulosta.

Tämä kaikki on mahdollista silloin, kun tiedät kannattavatko kaikki kohteet ja työt, tuotanto, maksatko vain tehdystä työstä – ja tiedät oikeasti, mitä yrityksessä tapahtuu!

”Jo pelkästään yritykseni avainprosesseja tehostamalla poistui päänvaivaa aiheuttava epävarmuus ja tilalle tuli tieto missä mennään”.

Toiminnanohjaus (manuaalinen tai sovellus) ohjaa ja vähentää inhimillisten unohdusten ja erehdysten mahdollisuuksia. Saat enemmän tuottoa liikevaihdosta, joka aikaisemmin tuotti vähemmän.


PIDÄ PROSESSIT TUOTTAMASSA

1.      Ensimmäinen tehtävä on kartoittaa ja avata avainprosessit.

2.   Seuraavaksi on päätettävä, miten prosessia voidaan kehittää – poistetaanko joitakin vaiheita ja, miten ne korvataan huomioiden mahdollisimman hyvä lopputulos. 

3.      Prosessin testaus ja ns. koeajo tehdään ennen varsinaista käyttöönottoa.

4.      Tehdään tarvittava hienosäätö ja korjaukset

5.      Opastetaan henkilöstö noudattamaan ja toteuttamaan prosessia

6.      Viedään prosessi toiminnanohjausjärjestelmän kautta käytäntöön

”Prosessin kehittäminen on kuin palapelin kokoamista. Kun palapeli kootaan oikein, niin lopputuloksena on tehokkaampi helppokäyttöinen prosessi, jota toteuttamalla säästetään aikaa ja rahaa”.

Ohjaamalla toimintaa,  ohjaat prosessien toteutumista ja pidät ne tasalaatuisina.


https://businezzone.mailchimpsites.com/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?