YKSINKERTAISUUDEN VOIMA


"Keep it Simple”
on tuttu sanonta, jossa piilee iso totuus. Olet varmaan huomannut, että monimutkaiset asiat jäävät usein ymmärtämättä ja tekemättä. Mitä yksinkertaisempi jokin asia on, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä se onnistuu ja tulee tehdyksi.


Yksikertaisuudessa on voima, joka toimii liike-elämässä, kaikkialla.

Seuraavassa esittelen kolmivaiheisen kaavan nimeltään SST, jota itse käytän.

1.     Selvitä

2.     Suunnittele

3.     Toteuta

 

SELVITÄ

Ensimmäinen tekeminen lähes kaikessa, oli kyse sitten suuresta tai pienestä asiasta, on selvittää, mitä halutaan ja tarvitaan. Kaikella tekemisellä tulee nimittäin olla päämäärä, jota kohti kulkea.

Ajattele asiakaspalautetta. Jos et tiedä, miksi asiakas on tyytymätön, niin on vaikea korjata tilannetta. Myyntitilanteessa sinun on tiedettävä asiakkaan toiveet ja tarpeet, jotta voit tarjota täsmällisen ratkaisun. Laajemmissa kokonaisuuksissa, kuten yritystoiminnan kehittämisessä, on selvitettävä yrityksen toimintaa, saatava tietoa henkilöstöstä, asiakkaista, prosesseista sekä vahvuuksista ja kehitysalueista.

Kun olet selvittänyt riittävästi, tiedät enemmän ja pystyt siirtymään seuraavaan vaiheeseen.

 

SUUNNITTELE

Suunnitelma, joka perustuu riittämättömään ja väärään tietoon tai jopa oletuksiin, on usein epävarmalla pohjalla ja mahdollisuus tehdä asioita väärin, on suuri.

Tutkitun, oikean ja varman tiedon varaan tehty suunnitelma puolestaan johtaa pidemmälle ja on helpompi toteuttaa. Pystyt välttämään turhaa tekemistä, mahdollisuus tehdä asiat kerralla kuntoon, lähestyä sitä, mitä tavoittelet, kasvaa oleellisesti.

 

TOTEUTA

Yksikertaista ja käytännöllistä, tosiasioihin perustuvaa suunnitelmaa on helppo toteuttaa ja seurata sen etenemistä.

§  Mitä haluat saavuttaa (tavoitteet/päämäärä)

§  Tekemiset

§  Aikataulutus

§  Vastuuhenkilöt

Ryhdy toteuttamaan ja seuraa etenemistä. Tarkastele tavoitteiden toteutumista. Reagoi poikkeamiin ja korjaa tarvittaessa.

 

YKSINKERTAISTA

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” – varsinkin, kun suunnitelma perustuu varmaan tietoon ja faktoihin. Siis Selvitä – Suunnittele – Toteuta.

"Henkilöt, jotka tekevät asioista vaikeita ja monimutkaisia, saattavat haluta tehdä itsestään korvaamattomia ja tärkeitä. Ehkäpä he ajattelevat, että kuulostan viisaalta, jos muut eivät ymmärrä mitä sanon. Mielestäni asia on päinvastoin. Yksinkertainen ja helppo toimii ja tuottaa – tekee meidät kaikki viisaiksi”.

Yksinkertaista prosesseja, valmenna, opasta ja ohjaa, jaa tietoa.

Yksinkertaisuus on kaunista – ja mikä parasta – tehokasta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?