KUMPI ON TÄRKEÄMPÄÄ – AIKA VAI RAHA?


Tämä on kysymys, jota joudumme usein miettimään. Tarvitsemmeko aikaa tehdäksemme rahaa vai rahaa tehdäksemme aikaa?

”Kumpi oli ensin – muna vai kana?”

Aika on hyvinkin mielenkiintoinen määre, joka säätelee elämää ja työtämme. Saatamme kokea itsemme kiireisiksi ja tavallaan sokeudumme siihen, mitä ympärillämme tapahtuu. Menemmekö eteenpäin laput silmillä, ”luja tahto vie läpi, vaikka läpi harmaan kiven” –tyylisesti?

Kysymys kuuluukin: etsimmekö ratkaisua samasta boksista – emmekä katso sen ulkopuolelle.  Olemmeko turtuneet tilanteeseen ja tavallaan sokeutuneet.

ONKO OLTAVA AIKAA TEHDÄKSEEN RAHAA?

Lähes kaikessa liiketoiminnassa aika vapauttaa energiaa ajatteluun, suunnitteluun ja tekemiseen. Vain harvoin, jos koskaan, liiketoiminta on sen kaltaista, että se vain etenee itsekseen.

Tärkein aikaan liittyvä kysymys mielestäni onkin, miten pääsen ulos oravanpyörästä, jotta pystyn vapauttamaan omaa aikaani.

Oma vastaukseni otsikon kysymykseen - Onko oltava aikaa tehdäkseen rahaa - on: KYLLÄ. Aika tarkoittaa tilaa ja kapasiteettiä suunnitella ja tehdä oikeita asioita. Saadakseen lisää aikaa tulee tehdä jotakin, joka tuo enemmän aikaa ja tilaa itselle.

Kiireisen kannattaa edetä ”askel kerrallaan” ja hyödyntää edes ne muutamat minuutit tehokkaasti. Kun näin aloittaa, huomaa melko nopeasti, että aikaa syntyy lisää. 

Vastaustani otsikon kysymykseen täydentäisin vielä: saadakseen aikaa ei tarvitse välttämättä rahaa, vaan on otettava etäisyyttä, suunniteltava, toimittava viisaasti ja organisoitava. Näin pienestä purosta syntyy suurempi virtaus.

MUUTA VIRTAUSTA

Aikaa ja rahaa - niiden vähyyttä - voisi lähestyä hidastuneena virtauksena, jossa kiire ja rahan vähyys ovat jonkin aiemman tekemisen tai tekemättömyyden seurausta. On siis syntynyt tukos, (negatiivinen) kierre, joka hidastaa ja estää.

Ratkaisu on useasti lähempänä kuin ajattelemmekaan. Kääntämällä virtaus, kierre positiiviseen suuntaan, poistamalla tukokset, saavutamme asteittain haluamiamme asioita. 

"Ne, jotka ajattelevat vain rahaa, sitä harvoin saavat, sillä saadakseen rahaa, tarvitaan aina laadukasta tekemistä". 

Haluatko lisää tietoa ajatuksistani ja työkaluista, joiden avulla voit tehdä asteittain lisää aikaa ja ehkäpä rahaakin. Lähetä linkistä sähköpostia, niin keskustellaan lisää! Lähetä sähköpostia!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?