TASON NOSTOA

Urheilijalle oman tuloskunnon kehittäminen ja tulosten parantaminen ovat päivittäistä rutiinia – ainakin niille, jotka tähtäävät korkeammalle ja menestyvät. Jokainen urheilija tietää, että parempia tuloksia ei saavuta ilman, että nostaa harjoitusmääriä ja tekee viisaasti rankempia harjoituksia. 

Mikäli ei ylitä askel askeleelta itseään ja kasvata ”kipukynnystä”, niin kehitystä ei tapahdu. Omalla mieltymisalueella viihtyminen tarkoittaa paikallaan pysymistä ja ehkäpä taantumista.

Työmaailmassa tason nosto tarkoittaa useasti työtuntien ja työmäärän kasvattamista – enää ei riitä 8 tunnin työpäivä, vaan tarvitaan 10–11 tuntia, lauantaitkin otetaan käyttöön. Tuloksena työteho hiipuu ja tuntuu, että on jatkuva kiire ja hämmennys. Tämä ei ole oikeanlaista tason nostamista.

KIIREELLÄ TULOKSIA

Kiireen tunne vaikuttaa toimintaan ja tekemiseen. Teemme enemmän virheitä, emme huomaa mitä ympärillämme tapahtuu, kiinnitämme huomiota turhiin asioihin, teemme turhaa työtä, työt kasaantuvat ja juoksemme hämmentyneinä ympäriinsä.

Tasoa ei siis nosteta kiireen kautta. On pysähdyttävä miettimään ja suunnittelemaan. Urheilija muuttaa harjoitusrutiinia, tekee tehokkaampia ja laadukkaampia harjoituksia, harjoittelee pystyäkseen harjoittelemaan jatkossa vielä kovempaa, yksi vaihtaa valmentajaa, toinen kilpapyörää.

Huomaatko, kyse ei välttämättä ole harjoitusmäärien kasvattamisesta, vaan mitä tekee ja miten.

Mutta, mitä me yrittäjät ja tekijät teemme?

MAALAISJÄRJELLÄ LAATUA

Itse näen ratkaisuna itsemme ja muiden kehittämisen. Aluksi on pysähdyttävä miettimään ja suunnittelemaan. On katsottava uusin silmin, mihin suuntaan ja miten etenemme. Kaikki alkaa sinusta.

Yrittäjälle tason nosto tarkoittaa aluksi silmien avaamista ja otteen ottamista itsestään. On ymmärrettävä, että jotakin pitää muuttaa, jotta saavuttaa parempia tuloksia kuin aiemmin. Jotakin on siis kehitettävä itsemme lisäksi!

Tavoitteiden ja päämäärän asettamisen jälkeen on ryhdyttävä tekoihin. Jos myynti ei toimi, ratkaisu on kehittää myyntipuhetta ja kouluttaa myyntihenkilöstöä. Jos henkilöstö ei palvele asiakkaitaan laadukkaasti, on perehdytettävä. Jos itse työn lopputuloksessa on parantamisen varaa, henkilöä on koulutettava. Samoin on markkinoinnin, johtamisen, henkilöstöhallinnon - kaiken osalta.

Huomaatko – opetus, koulutus, perehdytys ja valmennus – mahdollistavat, että voimme oppia pois vanhasta. Tämä, jos mikä on kipukynnyksen nostamista ja vastuun ottamista.

ITSEKURILLA ETEENPÄIN

On löydyttävä riittävästi itsekuria. Joskus on nostettava tasoa, vaikka väkisin.

Asenteen ja kovempien harjoitusten kautta saavuttaa enemmän. Aluksi voi tuntua rankalta. Kun oma mieltymysalue kasvaa se, mikä tuntui aikaisemmin henkisestikin raskaalta, onkin nyt helppoa.  

Tason nosto mahdollistaa kehittymisen. Tulokset motivoivat.

Vaihdetaan ajatuksia ja ollaan ainakin muutamaan kokemusta rikkaampia!

jari.taimela@ltyoy.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?