OIKOTIE ONNEEN VAI LAADUKASTA TEKEMISTÄ?


Olet todennäköisesti törmännyt oppaisiin ja kirjoihin, joissa kerrotaan, miten rikastua helposti ja varmasti – tekemättä lähes mitään. Puhutaan myös automaattisesta ja passiivisesta tulovirrasta.

Moni lankeaa kyseisiin ”houkutuksiin ja totuuksiin” yhä uudelleen, vaikka tiedotusvälineissä niistä varoitetaan lähes päivittäin. Voisiko kyse olla vilpittömästä lapsen uskosta, taipumuksesta uskoa hyvään?

Vai olisiko kyse naivista toivosta äkkirikastua, joka houkuttaa, sokeuttaa ja koukuttaa? Mitä, jos se olisikin mahdollista ja tapahtuisi juuri minulle?

”Mitä, jos seuraavan sähköpostin takana onkin miljoona dollaria tai vähintään uusi IPhone. Jos sijoitan 100, niin saan 1000”.

Tämä, "oikotie onneen" ajattelumalli, jossa hyvää tavoitellaan ilman tekoja, sen sijaan, että tehtäisiin jotain todellista, on sama kuin kävisimme kuntosalilla katsomassa muiden treenaamista ja hikoilua. Toinen esimerkki on Lottovoitto. Kyllä se seuraavalla kerralla osuu kohdalleni. Onko osunut?

Taloudellisen hyvinvoinnista haaveileminen ja etsiminen on hyvä asia, kunhan muistaa, että saavuttaakseen haluamaansa, on tiedettävä mitä ja miten toteuttaa käytännössä.

TAVOITTEENA TALOUDELLINEN RIIPPUMATTOMUUS

Vaurastuminen ei siis perustu onneen ja sattumaan, vaan tekoihin – oli kyseessä sitten henkinen tai taloudellinen vapaus. Onnen saavuttaa tekemällä enemmän ja paremmin, viisaasti. Voit seurata menestyjiä, arvioida perustuuko heidän asemansa ja tulonsa onneen.

Taloudellista riippumattomuutta tavoittelevien on oltava valmiita luopumaan jostakin ja ottamaan tilalle juuri niitä tekemisiä, jotka avaavat ovia ja uusia mahdollisuuksia. Siten taustoitat ja rakennat matkaasi kohti asteittain kasvavaa tulovirtaa.

Vaurastumisen suuri este onkin mahdollisesti tiedon puute, miten tuottaa ja ansaita enemmän.

KASVATA ”HENKISTÄ PÄÄOMAA” – HANKI TIETOA!

Henkinen pääoma perustuu tietoon ja osaamiseen, joita ilman on vaikea ymmärtää ja oivaltaa – varsinkaan tehdä oikeita päätöksiä. Tarvitsemme tietoa, jonka varaan rakentaa kunkin omaa vaurastumisen polkua.

Ensimmäinen askel on hankkia varmaa ja vakaata tietoa, jota hyödyntämällä siirryt seuraavaan vaiheeseen eli käytännön tekoihin.

Henkisellä pääomalla kehität yrityksesi liiketoimintaa ja varmistat jatkuvuuden – mahdollistat henkilöstön hyvinvoinnin ja asiakkaiden tyytyväisyyden.

Tieto tarjoaa suuntaa oivallusten ja ideoiden kautta, auttaa tekemään päätöksiä. Omaa henkistä pääomaa kasvattamalla taloudellinen pääoma kasvaa.

Tämä edellyttää kykyä ja halua selvittää ja omaksua, laittaa itsensä likoon, keskittyä oikeiden asioiden tekemiseen.

Vaurastuminen ei perustu sattumaan. Mitä paremmin yksilö ymmärtää lainalaisuudet ja perusperiaatteet, pystyy hän vaikuttamaan omiin tuloihinsa ja ylipäätään elämänsä laatuun.

Hanki tietoa, oivalla ja ryhdy tekoihin. Rakentamalla henkistä ja taloudellista vapautta - mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?