VOIMA


Käytämme voimaa niin yksityiselämässä kuin työelämässä. Voit ajatella, että kaikki tekeminen ja saavuttaminen perustuvatkin omaan henkilökohtaiseen voimaamme – energiaan.

Voima: kyky toimia tai tehdä, tehokkuus, kyky tai oikeus komentaa tai valvoa, laillinen valta tai auktoriteetti, pystyä johonkin.

Voima on kaksisuuntaista energiaa, jonka voi antaa virrata eteenpäin tai hillitä. Molemmat tapahtuvat usein ajattelematta ja automaattisesti.

Voiman virtaaminen synnyttää toimintaa ja tulosta. Päätät saada jotakin tehdyksi ja käytät siihen energiaasi. Toisaalta voit hillitä energiasi virtaamista, etsimällä ja luomalla esteitä; olen tänään väsynyt, on niin paljon tekemistä, asiakkaat vaativat liikaa, aloitan huomenna tai ensiviikolla.

KASVATTAA VAI ESTÄÄ

Voiman hillitseminen voi olla passiivista tai aktiivista. Lähtökohta kuitenkin on, että hillitseminen vähentää energiaa ja voimaa.

Esihenkilö pyytää sinua reagoimaan nopeasti ja soittamaan asiakkaalle, koska tämä ei ole tyytyväinen. Olet kiireinen ja lykkäät asiaa. Mietit, miksei hän voi itse soittaa. Iltapäivällä esihenkilö kysyy, oletko hoitanut asian. Kerrot olevasi kiireinen ja soittavasi pikimmiten. Ajattelet, että kyllä asiakas ehtii odottamaan vielä muutaman tunnin. Aamupalaverissa esihenkilö esittää uudelleen saman kysymyksen. Vastaat hieman tuohtuneena soittavasi, kun ehdit. Lisäksi toteat, että tuo sama asiakas valittaa ihan turhasta.

Huomaatko mitä tapahtui? Soittamiseen olisi mennyt aikaa enintään 10 minuuttia – siis sama aika, jonka käytit vastarintaan, perusteluihin ja keskusteluun esihenkilösi kanssa. Kaiken lisäksi estit voimasi virtaamista ja loit itsellesi esteitä.

KUKA HALLITSEE VOIMAA

Kannattaa pysähtyä ajattelemaan, kuinka paljon ”passiivista” energiaa käytät voimasi hillitsemiseen ihan huomaamattasi. Välillä automaattiset vastaukset ja kiireeseen vetoaminen naurattavat jälkeenpäin meitä itseämmekin.  

Kokemukseni mukaan käytämme huomaamattamme aikaa vastustamiseen, sen sijaan, että mahdollistaisimme, etsisimme ratkaisuja ja tekisimme.

”Välillä herään itsekin, että olisin samassa ajassa, ellei nopeamminkin, tehnyt asian ilman sisäistä vastarintaani”.

Miksi siis käyttää energiaa vastustamiseen ja hillitsemiseen? Eikö kuulustakin turhalta? Anna energian ja voiman virrata vapaasti ilman esteitä, niin huomaat, että saavutat enemmän, olet positiivisempi ja onnellisempi.

Katse eteenpäin! Me itse päätämme, mihin voiman suuntaamme!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?