OLETKO YRITTÄJÄ VAI TEKIJÄ?


En nyt kirjoita pelkästään yrittäjistä, vaan meistä jokaisesta. Sanalla yrittää, kun on eri merkitys, puhuttaessa itsenäisistä liiketoiminnan harjoittajista, Yrittäjistä, kuten toiminimi, kevytyrittäjä tai osakeyhtiö.

Työntekijä tarkoittaa, että tekee työn. Yrittäjä tarkoittaa sanatarkasti, että henkilö pyrkii tekemään työn, yrittää. Näiden kahden sanan välinen ero on melkoinen – tekeeyrittää tehdä.

Se, miksi kutsumme yrittäjää yrittäjäksi on minulle arvoitus. Suomen kielen sana Yrittäjä, ei kerro tai anna mielikuvaa, joka itselläni on yrittäjyydestä. Sana tuo mieleen henkilön, joka yrittää ja yrittää, mutta ei saa tuloksia aikaan.

Ei nimi henkilöä pahenna, mutta eikö Yrittäjää voisi kutsua yksinkertaisesti Tekijäksi. Tällä logiikalla kaikki, jotka tekevät, ovat yrittäjiä.

TEKEMISEN ASENNE

Sanaa Yrittäjä ei tulisi mielestäni lokeroida tai käyttää liian kapeasti. Maailmassa on nimittäin enemmän ihmisiä, tekijöitä, kuin Yrittäjän statuksen omaavia.

Mielestäni, jokainen tekijä, jolla on asenne kohdillaan, on ikään kuin Yrittäjä. Toivoisinkin, että oikeanlaista yrittäjyyden (tekemisen) asennetta vietäisiin laajasti eteenpäin ja arvostettaisiin osana päivittäistä elämää ja tekemistä.

”Yrittäjyyden asenne” ei ole siis kenenkään yksioikeus. Rohkeus, riskinottaminen, muista huolehtiminen, halu työllistää, ansaita enemmän, ovat asioita, jotka kuuluvat meistä jokaiselle.

Miksi siis yrittää, kun tuloksia saavutetaan tekemällä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?