MIKSI OPTIMOINNISTA PUHUTAAN "VAIN" HAKUKONEOPTIMOINNIN YHTEYDESSÄ?


Optimoinnista puhuttaessa ajatellaan lähes automaattisesti halutun tiedon tai yrityksen internetsivuston löytämisen tehostamista kirjoittamalla hakusanoja esimerkiksi googlen hakukoneeseen. On siis mietittävä avainsanoja, joilla kiinnostunut löytää yrityksesi nopeasti verkosta.  

Mielestäni kyseinen ajatus optimoinnista on liian suppea. Itseasiassa optimointi on hyvinkin laaja käsite ja sopii kaikkeen toimintaan.


MITÄ OPTIMOINTI OIKEASTI TARKOITTAA?

Laittamalla hakusanaksi optimize origin löydät hakutuloksia, jotka kertovat kyseisen sanan syntyhistoriasta ja merkityksestä.

Optimoida on todennäköisesti alun perin tarkoittanut positiivista ja optimistista asennetta. Merkitys on muuttunut matkan varrella tarkoittamaan jonkin parannusta, parantamista, edistystä.

1844, "toimia optimistina, omaksua toiveikkain näkemys asiasta", synty optimistista. Merkitys "hyödynnä, kehittää parhaalla mahdollisella tavalla" on todistettu vuonna 1857. Liittyvät: Optimoitu; optimoimalla.

https://www.etymonline.com/word/optimize

Teko, prosessi tai menetelmä tehdä jostakin (kuten suunnittelusta, järjestelmästä tai päätöksestä) mahdollisimman täydellinen, toimiva tai tehokas.

https://www.merriam-webster.com/dictionary/optimization

 

MITÄ VOI OPTIMOIDA?

Mieti, mitä kaikkea voi edistää eli optimoida. Mitä tehostaa ja parantaa? Lista on pitkä. Itseasiassa se on loputon.

Kyse ei kuitenkaan voi olla kehityksestä kehittämisen takia, vaan tavoitteena tulisi olla jotakin tehokkaampaa ja parempaa. Kehittäminen, optimointi ei myöskään saisi perustua pakkoon tai pakottamiseen vaan sen tulee olla vapaaehtoista.

”Mieti, mitä Suomen ensimmäiseen Jääkiekon maailman mestaruuteen valmentanut Curt Lindström tarkoitti puhuessaan ”Lite bättre” valmennusfilosofiastaan?”

Ajattele elämää yleensä, asiakkaita, työkavereita, työtä, perhettä, vapaa-aikaa, harrastuksia, ystäviä? Mitä ryhtyisit optimoimaan, jotta saavuttaisit enemmän haluamiasi asioita?


"Jos kerran nettisivuja, niin miksei muutakin voisi optimoida"

Jos koet, että edistäminen ja parantaminen ovat hankalaa ja ikävää, niin olet ehkä ymmärtänyt jotakin väärin.

Lue uudelleen, mitä optimointi oikeasti tarkoittaa. Pysähdy miettimään, anna itsellesi aikaa ja tilaa. 

Optimoimalla omaa työtä, liiketoimintaa, prosesseja kuormittuu vähemmän, mutta silti voi saavuttaa samassa ajassa jopa enemmän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?