Onko se VTT:llä testattu ja tutkittu?


Kuulen aika ajoin puhtausalan ammattilaisten keskuudessa, ”uusiin” teknologioihin ja innovaatioihin liittyen kysymyksen, onko se VTT:llä testattu. Näin tapahtui viimeksi FINNCLEAN 2023 messuilla. Vastaus oli – ei ole tutkittu.
(Kaikella kunnioituksella VTT:n huippuosaamista kohtaan).

Kun vastasimme kysymykseen ja tarjosimme tutkittua tietoa edustamastamme kemikaalittomasta puhdistusmenetelmästä, niin kyseinen henkilö käänsi selkänsä tuhahtaen – en jaksa kuunnella moista ”p****a. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun näin kävi!

Onko niin, että osa suomalaisista uskoo vain, jos tutkimustulokset vahvistetaan ja varmistetaan täällä Suomessa, uudelleen ja uudelleen. Tässä saattaa muuten olla syy, miksi uusien innovaatioiden läpimurto ja jalkautuminen on niin hidasta.

Annammeko näille avoimille maille, kuten Ruotsille, etulyöntiaseman markkinoilla ja mahdollisuuden kerätä kunniaa ja mammonaa. Kysymys kuuluukin, mitä jos laittaisi ennakkoluulot syrjään ja tutustuisi tosiasioihin ja tuloksiin.


Mihin voi ja uskaltaa uskoa?

Ehkäpä sivistyksessäni on iso aukko. Haluaisin nimittäin tietää, moniko perinteisistä siivousalan koneista, kemikaaleista ja menetelmistä on VTT:n testaama ja tutkima.

Emmekö ole osa EU:ta? Joten, miksi vaatia Suomalaisia tutkimuksia, vaikka tuote, kemikaali, menetelmä tai siivouskone olisi jo testattu ja hyväksytty EU:n alueella, Saksan tutkimuslaitoksissa ja Sveitsin huippu yliopistossa, USA:ssa laboratorioissa,  sekä todettu toimivaksi käytännön asiakastyössä vuosien aikana. Vastaavasti olisi mielenkiintoista tietää kyseenalaistetaanko VTT:n tutkimuksia maailmalla samalla tavoin.

Toimiiko nano-otsonivesi oikeasti? Onko se vaarallista? Tappaako korkea lämpötila bakteereja ja viruksia? Tunkeutuuko korkeassa paineessa ja lämpötilassa tuotettu kuivahöyry pintojen huokosiin ja SYVÄ-puhdistaa? Ovatko kemikaalijäämät moneen puhdistukseen liittyvän ongelman taustalla?

Yllä olevista on tehty maailmanlaajuisia tutkimuksia vuosikymmenien, ellei satojen aikana. Edustamamme teknologiat perustuvat tieteellisesti hyväksyttyihin fysiikan ja kemian lainalaisuuksiin, joita ei tarvitsisi tutkia kerta toisensa jälkeen.


”Eikö olisi ollut viisasta kyseenalaistaa ja tutkia antibioottienkin teho, vaikka niiden avulla on pelastettu miljoonia ja miljoonia ihmishenkiä”.

Herääkin kysymys, mistä nämä mielipiteet, epäilykset ja tutkimuspyynnöt esimerkiksi nano-otsonivedestä ja lämmön vaikutuksesta bakteereihin ja viruksiin kumpuavat.

Onko joku pahoittanut mielensä tai haluaa turvata omien tuotteittensa menekin kyseenalaistamalla? Vai ovatko perinteiset puhdistusmenetelmät ja kemikaalit muuttumassa jopa vanhanaikaisiksi.  


Kestävämpää ja myrkytöntä ympäristöä edistävä EU:n kemikaalistrategia

Strategian tavoitteena on poistaa asteittain vaaralliset kemikaalit, jotta saavutetaan myrkytön ympäristö sekä entistä korkeampi ihmisten terveyden ja ympäristön suojelun taso. Ylipäätään kaikkia kemikaaleja olisi käytettävä kestävämmin ja turvallisemmin.

Strategian noudattaminen vaatii muutosta perinteiseen. On panostettava innovointiin, kehittämiseen ja uusien ratkaisujen hyödyntämiseen. Me, HYGISAFE ja SANZONATE, olemme vastanneet haasteeseen. 



Hyödynnämme luonnon puhdasta voimaa!

Haluatko selvittää ja nähdä omin silmin, miten valjastimme ja yhdistimme luonnonvoimat auttaaksemme asiakkaitamme vastuullisuusvoitteiden saavuttamisessa. Tarjoamme yksinkertaiset työkalut kemikaalittomassa siivouksessa onnistumiseen – kustannustehokkaasti.

Yhdistimme kaksi ainutlaatuista puhdistusmenetelmää ja onnistuimme nostamaan kemikaalittoman siivouksen uudelle tasolle. Haluaisitko sinäkin puhdistaa pinnat kemikaalittomasti, turvallisesti ja terveellisesti? Sadat ja tuhannet tyytyväiset asiakkaat vahvistavat tarinamme.  

info@hygisafe.fi

info@eod.fi

asiakaspalvelu@aktiivivesi.fi

Tieto avaa uusia ovia ja mahdollisuuksia!


Tietoa kirjoittajasta:

Jari Taimela on toiminut puhdistusalalla vuodesta 1989 kehittäen laatu- ja johtamisjärjestelmiä, asiakaspalvelukonsepteja ja franchising-toimintamalleja, valmentanut ja kouluttanut niin palveluliikkeitä kuin kuntien ja kaupunkien organisaatioita. 

Vuoden 2023 alusta alkoi yhteistyö SSTL Puhtausala ry:n  kanssa - verkkovalmennukset Johdon ja esihenkilöiden valmennukset | SSTL Puhtausala ry  

Valmennusten lisäksi Jari on mukana kehittämässä ainutlaatuista ympäristöystävällistä kemikaalitonta puhdistusmenetelmää. 

Lisätietoa: +358 500 609 324 /jari.taimela@ltyoy.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?