SIIVOUS- JA PUHTAUSALAN UUSI TALK SHOW - NYT SAA SANOA!

Meillä kaikilla on oikeus tulla kuulluksi ja kertoa mielipiteemme, varsinkin kun ne perustuvat tosiasioihin, eivätkä loukkaa ketään. 

Toisaalta tähän on yksi poikkeus - on nimittäin niin, että totuuskin saattaa loukata joitakuita. 

Olen toiminut siivousalalla, jota nykyisin myös hienosti puhtausalaksi kutsutaan, yli 40 vuoden ajan ja nähnyt ja kuullut paljon. 

1980 ja 90 lukujen taitteessa puhuttiin työvoimapulasta, heikosta palkkatasosta, esimiesten (nykyisin esihenkilö) työn kuormittavuudesta ja kovasta hintakilpailusta alan yritysten välillä. Kuntapuoli seurasi kauhulla yksityisiä siivousliikkeitä, jotka pyrkivät apajille, kuka hinnalla, kuka muilla lupauksilla. 

Nyt vuonna 2023 työvoimapula, hintakilpailu ja matala palkkaus jylläävät edelleen markkinoilla heijastuen suoraan alamme arvostukseen ja vetovoimaan. 

PUHTAUSALAN "YKSIMIELINEN" NÄKEMYS 

Olen keskustellut useasti, usean puhtausalan ammattilaisen kanssa, voisiko ongelmille tehdä jotain konkreettista. 

Rohkaistuneena kirjoitin aiheesta artikkelinkin ja tarjosin sitä julkaistavaksi, mutta huonolla menestyksellä. Niinpä päätin ottaa ohjat omiin käsiini ja ryhtyä selvittämään, miten haastavaan tilanteeseen puhtausalalla suhtaudutaan. 

Soitin kymmenille alan yrityksille, kuntien ja kaupunkien siivouspäättäjille ja kysyin heidän näkemyksiään. Vastaukset olivat 99 prosenttisesti samanlaiset; työvoimapula, hintakilpailu, hintataso, matala palkkataso, kiire ja laatuongelmat. Ei jäänyt epäselväksi, mikä mättää.

LUPA PUHUA ASIOISTA NIIDEN OIKEILLA NIMILLÄ

Päätin siirtyä puheista tekoihin. Syntyi ajatus NYT SAA PUHUA -TALK SHOWSTA, jossa etsin yhdessä vieraitteni kanssa ratkaisuja puhtausalan tilanteeseen.

Ensimmäinen jakso on nähtävissä BUSINEZZONE YouTube -kanavalla 11.08.2023. Toinen jakso, jossa vieraana puhtausalan kokenut Paula Silvennoinen, julkaistaan 30.8.2023. 


Kysyn vierailtani ajankohtaisia kysymyksiä, joihin odotan saavani rehellisiä vastauksia. 

Odotan siis innolla kuulevani suoraa puhetta, vahvoja mielipiteitä ja rakentavia näkemyksiä. 
Rakastan nimittäin avoimuutta ja rohkeutta.



Toivon, että jaat tietoa TALK SHOWSTA mahdollisimman monelle, jotta saamme uutta ja kaivattua, positiivista säpinää puhtausalalle. Kiitos etukäteen!


NYT SAA SANOA TALK SHOWN VIDEOESITTELYN löydät tästä linkistä.


------

Tietoa kirjoittajasta:

Jari Taimela on toiminut puhdistusalalla vuodesta 1989 kehittäen laatu- ja johtamisjärjestelmiä, asiakaspalvelukonsepteja ja franchising-toimintamalleja, valmentanut ja kouluttanut niin palveluliikkeitä kuin kuntien ja kaupunkien organisaatioita. 

Vuoden 2023 alusta alkoi yhteistyö SSTL Puhtausala ry:n  kanssa - verkkovalmennukset Johdon ja esihenkilöiden valmennukset | SSTL Puhtausala ry  

Valmennusten lisäksi Jari on mukana kehittämässä ainutlaatuista ympäristöystävällistä kemikaalitonta puhdistusmenetelmää. 

Lisätietoa: +358 500 609 324 /jari.taimela@ltyoy.com



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

OSA 1. SUOMIKO MAAILMAN PUHTAIN MAA?

PUHTAUSALAN MEGATRENDIT

OSA 3. ONKO PUHTAUSALA KILPAILUTTAMASSA ITSENSÄ HENGILTÄ?